'De Mooiste Kunst' in BplusC

In het kader van de Poëzieweek 2020 vindt op zaterdagmiddag 1 februari in BplusC Leiden een groot aantal optredens plaats van Leidse dichters.
De voordrachten zijn georganiseerd in twee ‘blokken’, beide in de grote centrale ruimte van de bibliotheek in de Nieuwstraat: om 13.30 uur en om 15.00 uur.
Motto van de Poëzieweek dit jaar is ‘De toekomst is nu’.
De volgende dichters zullen oud en nieuw werk, al dan niet voor de gelegenheid geschreven, ten gehore brengen:
Pieter van Diepen, Paul Groenendaal, Wilco van de Kamp, Pink Meltzer, Jaap Montagne, Han Ruijgrok, Gerard Schelvis, Charles Schouten, Joke Schrijvers, Egon Snelders, Frans Terken, Christiaan van Tol en Marianne van Velzen.
Presentatie van de middag is in handen van Leo van Zanen. De manifestatie is vrij toegankelijk.



Zie ook de mooie reportage van Emile van Aelst op LeidseGlibber.nl

Poëzieweek 2020: Open Podium bij INDEX Poetry

Ter gelegenheid van de Poëzieweek 2020 organiseert INDEX Poetry i.s.m. de Stichting Leids Literair Landschap op vrijdag 31 januari een Open Podium poëzie en korte herhalen bij INDEX Poetry Books op de Herenstraat 83d in Leiden. Inloop is vanaf 19:30; het programma begint precies om 20:00 uur.

Er zijn een boel aanmeldingen, dus het wordt een mooi en vol programma! Elke dichter of verhalenverteller krijgt max. 5-7 minuten om voor te dragen, zodat iedereen een gelijke kans heeft om op te treden voor een aandachtig publiek. Op de muur wordt de tijd geprojecteerd, om dit in de gaten te houden. Op de avond zelf is er een lijst met de volgorde van optredens.

Er wordt tijdens de optredens een drankje geschonken en de kassa is de hele avond open.
Het kan zijn dat er foto’s gemaakt worden voor social media of voor onze website. Wie hier bezwaar tegen heeft, kan dat vooraf kenbaar maken.

We verheugen ons erop! Succes met voorbereiden en tot ziens op vrijdag 31 januari!
Anne ter Beek
namens Stichting Leids Literair Landschap en INDEX Poetry

Scheurkalender 2020 De Sprekende Ezels




Op de Scheurkalender Tweeduizendtwintig van De Sprekende Ezels, initiatief van Jan Ducheyne en Stijn Vranken, dagelijks een gedicht of poëtische overweging.
Op 16 januari een bijdrage van mijn hand



eerder al gepubliceerd op deze blog: Brugse Zot.



Later in het jaar nog twee keer een gedicht op De Sprekende Ezels 2020.