Dichter bij de Dood

 In het kader van Allerzielen 2023  is ook dit jaar door Dichter bij de Dood een mooie groep dichters gevraagd om op donderdag 2 november a.s. u welkom te zullen heten op de begraafplaats. O.m. Wouter van Heiningen, Marjon van der Vegt, Frans Terken e.a. zullen uit eigen werk voordragen. 

Tevens wordt u in de gelegenheid gesteld om een kaarsje te branden voor uw geliefde, of bij het graf van uw geliefde een kaarsje op te steken. 

Wij beginnen om 19.00 uur kijken uit naar uw komst, de avond duurt tot 21.00 uur.
Laan van Oud Eik en Duinen 40, Den Haag.


Vanwege de weersomstandigheden is deze avond
verplaatst naar woensdag 29 november.


Eijlders Dichtmiddag

Het dagelijkse leven is een aaneenschakeling van prikkels. Een prikkeling kan jou aanzetten, opwinden of inspireren maar ook ongeduldig maken of in woede doen uitbarsten. En wie weet .. geprikkeld door de liefde?

Beste verzamelaar van de herfst in woorden, wij willen op zondag 15 oktober a.s. dichters zien en horen over wat hen prikkelt. Genoeg om alle vormen van prikkels die het bestaan van een dichter vorm geven, in woorden en dus gedichten te kunnen vangen.
Kom langs en deel jouw prikkelende gedichten met anderen.
Wij beginnen om 15:00 uur en onze gastdichters zijn een duo: Tim Pardijs en Hanz Mirck.
Paul Lokkerbol, Mieke van Beeren, Seraphina Hassels, Martin Wijtgaard
P.S. Er wordt wat hardgelopen in Amsterdam die dag, dus houdt daar rekening bij met jouw komst richting het Leidseplein.

't Einde van de Wereld

Stichting Spleen van Kees Godefrooij organiseert op zaterdag 7 oktober bij 't Einde van de Wereld aan de Javakade in Amsterdam het maandelijks Poëziepodium, deze keer met de dichters Opa IJsbeer, Anke Labrie, Johanna de Haan, Peter Kaper, Maarten Douwe Bredero, Edith de Gilde en Frans Terken. Presentatie Gwendolyn de Leeuw-Rammeloo. Aanvang 13.00 uur, tot 15.00 uur.

Andre Homan maakte weer de foto's, te zien op Facebook . Marius W. de Pijper filmde de optredende dichters, binnenkort ook hier te zien.