PoëziebusVijftig dichters, twaalf steden, acht dagen, twee landen en één bus. Van 19 tot en met 26 juli rijdt de Poëziebus door Nederland en België. Daar treden de dichters op in parken, musea, bibliotheken, kroegen en allerlei andere gelegenheden.

De dichters aan boord van de Poëziebus vertegenwoordigen een dwarsdoorsnede van het poëzielandschap. Ze laten de diversiteit zien die er onder woordkunstenaars bestaat. Maak kennis met dichten anno nu en kom langs op een van de plaatsen waar ze optreden. Dit zijn de volgende steden: Den Haag (kick off), Capelle aan den IJssel, Delft, Amsterdam, Rotterdam, Tilburg, Eindhoven, Turnhout, Maastricht, Brussel, Oostende, en Antwerpen ( slotmanifestatie).

Kijk voor het programma en alle informatie op Poëziebus.nl

Om dit bijzondere initiatief te laten slagen is ook geld nodig. Middels crowdfinding wil Poëziebus de financiering voor het project rondkrijgen. Als je een bijdrage wilt storten, staat daar poëzie tegenover. Lees hoe je dat kunt doen op VOORDEKUNST.NL. Hier kun je vanaf € 10,- donateur worden en het mooie is, je kunt zelf de tegenprestatie kiezen. Van de Poëziebusbutton en een handgeschreven poëtische kaart van een dichter naar keuze, uit één van de steden (€ 10,-) en De Poëziebusbundel én de bundel ‘De Driehoek is Rond’ van Joz Knoop óf de bundel ‘Talisman’ van Martin Beversluis (€ 30,-) tot een Huiskameroptreden van een dichter naar keuze (€ 200,-) of De Poëziebus komt letterlijk naar uw huis/bedrijf/feest/evenement toe, met een flinke delegatie dichters (€ 1000,-)
Er hebben zich al sponsors van naam gemeld, waar we heel erg blij mee zijn en we willen ook geld ophalen van enthousiaste liefhebbers van poëzie en van podiumkunst middels Voordekunst.nl.
In deze bundel het gedicht dat in maart 2015 Gedicht van de maand was bij de Stichting Granate:

Afslag Oost / Vadergedachten VII


Binnen de ring is dit
de straat waar je dochters huisvest
je klopt raam aan raam voor een kamer
slaagt erin naast een groenteman

met hem spreek je onderhands af
dat hij gave waar te eten geeft
zelfs van hun laatste centen
op dagen dat het wintert

je draagt elke maand breekbrood aan
voor een goedgevulde maag
past hij er naadloos een granaatappel bij

drukt de gratiën op het hart
doe behoedzaam met schil en pitten
dat je je niet in happen verslikt

wacht dan tot de wangen kraken
van kleur vlamt er even een blos
binnenin barst het van leven


© Frans Terken 2015Geen opmerkingen:

Een reactie posten