JunigedichtOp zondag 12 juni : JUNIgedicht.

Het Westerpark is deze dag omgetoverd tot een bloemrijk poëziepark. Juni Gedicht presenteert poëzie op verrassende wijze in programma’s zoals Dichter in bedrijf, Dichters in het gras, Poëzie op het plein en Sint Barbara Gedicht. Ruim 40 dichters/performers geven acte de présance. Vanaf 11:00 uur wordt het programma/plattegrond uitgedeeld aan de ingangen van de Westergasfabriek. De toegang is gratis!

12:00-14:00 uur Dichter in bedrijf - dichters dragen een speciaal voor het bedrijf geschreven gedicht voor in een van de 13 bedrijven van de Westergasfabriek. Het publiek krijgt een ansichtkaart met het gedicht erop.
Met Vicky & Kelly Breemen, Heleen Bosma, Mireille Bulder Rai, Ezra de Haan, Jos van Hest, Marten Janse, Baban Kirkuki, Simon Mulder, Ronald M. Offerman, Jeannine Winklaar, Anneke Wasscher, Geert Zomer en Frans Terken (bij Het Ketelhuis).

14:00-15:30 uur Verzen op Sint Barbara - bij de bron van inspiratie op begraafplaats Sint Barbara dragen kinderen van de Elisabeth Paulusschool hun gedicht voor. Zij bezochten eerderde begraafplaats en kregen poëzieles van docenten van School der Poëzie.

14:30-16:00 uur Dichters in het gras - 20 dichters zitten verspreid over het grote grasveld en dragen voor uit eigen werk.
Dichters die komen optreden zijn o.a. Mustafa Stitou, Tsead Bruinja, Ineke Riem, Andy Fierens, Floor Buschenhenke, Mowaffk al-Sawad, Philip Rozema, Onias Landveld, Kate Schlingemann, Frank Diamand, Meltem Halaceli, Tonny Hollanders, Esam Al-Wasete, Antoinette Sisto, Krijn Peter Hesselink, Martin Beversluis, Harmen Malderik en K. Schippers.

Zo groen als gras – speciaal voor kinderen en hun ouders dragen jeugddichters hun gedicht voor in een intieme hoek op het grasveld.

14:00-16:00 uur Blije vogels in het Westerpark – workshop poëzie voor kinderen en ouders;
Rap, slam & freestyle– workshop voordracht voor jong volwassenen.

16:00-17:30 uur Poëzie op het Plein – Juni Gedicht sluit af met een wervelend programma met medewerking van dichters, performers en musici. Stadsdichter K. Schippers opent het programma. Presentatie Surya Gayet.
Verder met Els, Kees Godefrooij, Siham Amghar, Nachtschade, winnaars van Vers, dichters in bedrijf;
tevens zijn er prijzen te winnen door een van de poëziepuzzels op te lossen en boekhandel Perdu verkoopt bundels van de aanwezige dichters.


Kijk en luister op Open Podium OBA naar het gedicht, gelezen bij het Ketelhuis:

Geen opmerkingen:

Een reactie posten