Het Boek Paul van der Velden


"In 2013 vroeg Jenny van Houdt aan Martin Jansen, Ben van Melick en Ton Peters of ze een boek over Paul wilden maken. Eind 2014 voegden zich daar Wiel Beijer en Nico Pelt bij. Er werd een concept bedacht, auteurs uitgenodigd en de fondsverwerving nam een aanvang. Boekmaker Piet Gerards en uitgever Leon van Dorp verklaarden zich bereid het boek te ontwerpen respectievelijk te distribueren. Ben van Melick, Wiel Beijer en Ine Sijben gingen in 2016 de redactie voeren. Dit collectief wilde een portret van Paul van der Velden schetsen in een aantal activiteiten die voor hem en de stad tekenend zijn." Uit het woord vooraf in 'Kom je buiten spelen?'



Nu, vijf jaar na de te vroege dood van Paul van der Velden verschijnt (niet toevallig) op 11 december de levensbeschrijving annex bloemlezing 'Kom je buiten spelen?' Uitgever is Leon van Dorp, vormgever Piet Gerards Ontwerpers,de auteurs zijn Wiel Beijer, Ton van Reen, Michel Habets, Frans Terken, Ton Peters, Ine Sijben en Ben van Melick. Zij schrijven over Pauls activiteiten als organisator, uitgever, schrijver en performer.
De bloemlezing bevat het eerder in boekvorm verschenen werk in een licht herziene heruitgave en een keus uit de papieren nalatenschap zoals columns, protestgedichten en voordrachten. Verder staan in het boek fraaie foto's en illustratiemateriaal. Het boek sluit af met een schets over het literaire leven in Heerlen van de afgelopen eeuw van Ben van Melick.



Koop dit boek! Vanaf 11 december verkrijgbaar voor 19,50 euro in de boekhandel in Heerlen en wellicht ook elders.
Voor intekenen kan door 18,50 euro te storten op IBAN NL41 RABO 0311 5143 32 t.n.v. Stichting Vuur ’t zingen …
Ook mailtje met naam en adres sturen naar: utzingen@xs4all.nl
De presentatie vindt plaats in het Royal Theater, waar Het Boek op 11 december ook is af te halen. Aanvang 15 uur. Entree gratis.
(Verzenden kan ook, de verzendkosten zijn 4,50 euro per boek. In heel Nederland!)

Voor dit boek schreef ik een hoofdstuk over d'r Poal, de 'open uitgeverij' waarin naast Paul de Poaldichters Hans Hendriks, Jo Robeerst, Jon Erkens en ik actief waren.
Volg ook de ontwikkelingen rond Het Boek Paul van der Velden

Lees ook het In memoriam dat ik in 2011 schreef.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten