Gedichtendag en -week 2016

Januari is dichtmaand, op 17 januari is het seizoen gestart bij Eijlders, waar naar 'de vorm' gezocht werd. Een mooie middag, met veel dichters die meteen 'in vorm' waren.

De volgende stop is Old School in Leiden, op Gedichtendag, donderdag 28 januari.
Met in de middag 'Dichters op de thee': workshops onder leiding van ervaren dichters. Het thema van de Poëzieweek is dit jaar 'Herinnering'. Creëer je eigen herinnering: zoek een mooi, oud gedicht uit en kom naar de workshop om te leren hoe je het gedicht kunt ombouwen tot iets moderns. Of liever de workshop: 'Hapjes uit de oude doos'? Wie kent ze nog, de klassiekers uit de jaren '60 en '70. Onvergetelijk en onvergelijkbaar.

's Avonds vanaf 20.00 uur optredens van de deelnemers aan de workshops (wie durft?), Leidse dichters en als speciale gast Daniël Dee. Natuurlijk ook: muziek! En de hapjes uit de oude doos en iets lekkers te drinken. En dat allemaal in de unieke ambiance van Old School. Kosten: € 7,50/activiteit of € 10,00 voor een dagpas. Reserveren gewenst.

Vrijdag 29 januari Open Podium in Boekhandel Over het Water in Amsterdam Noord, samen met Antoinette Sisto, Aurora Guds, Jolies Heij, Katelijne Brouwer, Daan Doesborgh, Kees Godefrooij, Joop Scholten. Om 20.00 uur ben je welkom in de Van der Pekstraat 59.

Zaterdag 30 en zondag 31 het festival in Delft' Dichter bij de Bar'. Hierover meer in een apart bericht.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten